Priser i: 
På svenska In English

Minialbum av Mossgummi

Minialbum av mossgummi
Du behöver:
Foton
Cirkelstans (eller sax/skalpell)

En liten bok kan man göra på många sätt och i många material. Den här lilla boken är djord i mossgummi. (Även kallat dekorgummi.) Ett A4-ark räckte till sex cirklar på 8,7 cm i diameter. Jag stansade ut mina cirklar, men man kan också klippa eller skära i mossgummi. Då kan det vara bra att först göra en mall i papp att klippa/skära efter.
Texten Fakta är stämplat direkt på fotot. Stämpeln kommer från ett stämpelark från YouDo. Guldbokstäverna har jag stansat ut. Jag satte guldwashitejp på distanstejp och stansade.

Album av mossgummi
Jag stansade även ut cirklar ur mina foton. Aningen mindre än mossgummicirklarna så det skulle bli en liten ram runt. Texten skrev jag ut och stansade ut i mindre cirklar för att få en bredare ram. Fjäderstämpeln kommer från YouDo.

Album av mossgummi
Eftersom cirklarna är runda, så var det lite knepigt när jag skulle sätta på texten på baksidan. Jag ville ju ha 'uppåt' åt samma håll på båda sidorna. Man kan använda en liten bit tejp eller smal bit post-it som tillfällig markering. Stämpel kommer från Marianne Design.

Får man inte med allt man vill när man stansar ut i fotot så kan man, som jag gjorde här, stansa ut en bit till och sätta på motstående sida.

Album av mossgummi
Jag satte ihop sidorna med en albumring. Gör hål för ringen i första sidan och använd den sedan som mall till resten av sidorna för att få hålet på rätt plats.

Album av mossgummi

Till detta pyssel har vi använt: (visas inga produkter hänvisar vi till produktlistan i början på denna artikel)
vid köp över 300 kr (inom Sverige)
vid köp över 1 500 kr (inom Europa)