Priser i: 
På svenska In English

Krukor av PET-flaskorKruka av PET-flaska med silverek
För att komma igång plockar du fram:

PET-flaskor (urdruckna). Jag har använt 2, 1½ och ½ liters.
Kniv
Rörliga ögon
Limpistol
Lim till pistolen

Skär PET-flaskan till önskad storlek 
Börja med att bestämma var på flaskan du vill skära, eller hur hög krukan ska vara. På mina flaskor så passade det perfekt att skära direkt under etiketten. Inget klister att gnugga bort, och lätt att få en rak snygg kant.

Avskuren flaska blir kruka
När du skurit hela varvet runt sparar du korken på flaskan och slänger överdelen (eller sparar till något annat smart pyssel, tipsa mig gärna genom en kommentar här).

Värm upp limpistolen
Värm upp limpistolen och plocka fram rörliga ögon i passande storlek. Mina ögon är självhäftande, men jag använder ändå limpistolen för att dom ska sitta ordentligt. Ta bara bort skyddspapperet på baksidan av ögonen, annars fäster inte limmet ordentligt.

Limma fast näsa och ögon
Tryck ut lim på korken och tryck snabbt fast den på flaskan/krukan. Limmet stelnar fort, så det gäller att vara snabb i vändningarna. Gör samma sak med ögonen och låt limmet svalna. Ska du göra flera är det bra att göra en i taget. Då hinner limmet stelna ordenligt medan du gör färdigt nästa.

När dina krukor är klara fyller du dom med jord och planterar några spretiga växter i dom. Jag har använt mig av en silverek och murgröna. I den minsta krukan knöt jag en liten rosett runt murgrönan.

Hela krukfamiljen

Till detta pyssel har vi använt:

vid köp över 300 kr (inom Sverige)
vid köp över 1 500 kr (inom Europa)